Hideg, téli napokon nincs is finomabb egy melengető levesnél, telis-tele finom nyarat idéző zöldségekkel. Így aztán ma egy könnyű, ám laktató cukkinileves készült ebédre. Mivel manapság már nem csak nyáron, de télen is megtalálható az üzletek polcain a cukkini, így a többi zöldségfélével együtt könnyen beszerezhető. Miután a zöldségek puhára, roppanósra főttek, belekerült a virsli, és egy tejfölös habarás is. Pár perc főzés után pedig már tálalhattam is.(további cukkinis receptek erre a linkre kattintva megtalálhatóak)
1 db cukkini
1 db petrezselyem gyökér
2 db sárgarépa
1/2 zeller
petrezselyemzöld
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
2 tk ételízesítő
őrölt bors
1 ek liszt
1,5 dl tejföl
3 pár virsli
2 ek olívaolaj
1,5 l víz
1 db petrezselyem gyökér
2 db sárgarépa
1/2 zeller
petrezselyemzöld
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
2 tk ételízesítő
őrölt bors
1 ek liszt
1,5 dl tejföl
3 pár virsli
2 ek olívaolaj
1,5 l víz
A cukkinit, a zöldséget, a sárgarépát, és a zellert vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott zöldségeket, és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel. Keverjük alaposan össze, majd pároljuk pár percig.
Ezután öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük, majd félig lefedve, főzzük puhára, roppanósra a zöldségeket.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a levesbe. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott virslit, majd főzzük még pár percig.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott zöldségeket, és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel. Keverjük alaposan össze, majd pároljuk pár percig.
Ezután öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük, majd félig lefedve, főzzük puhára, roppanósra a zöldségeket.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a levesbe. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott virslit, majd főzzük még pár percig.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
Szia Gizi,
VálaszTörlésAzt hiszem, ezt meg fogom csinálni magamnak,de virsli nélkül rizstésztával, ahogy olvastam, szinte éreztem az izét, hmmm. Puszi Erika
Szia Erika!
VálaszTörlésÖrülök hogy benéztél, és tetszik a recept. Biztosan rizstésztával is finom lesz, kár hogy messze vagy és nem tudom megkóstolni. De lehet elrepülök hozzád!!!:)
Puszillak Gizi
kedvenc leves!
VálaszTörlésKiscsopp, ennek nagyon örülök!!! :)
Törlés