2010. január 18., hétfő

Leveles almás


Ezt a receptet nemrégiben a TV-Paprika egyik műsorában Gordon Ramsay készítette. Tegnap aztán én is megsütöttem ezt a finom almás süteményt. Gyorsan elkészül a leveles tésztának köszönhetően. A tésztát készen vettem. Még langyosan, fahéjas-vaníliás mártással ettük meg. Tetejére kézi perzselővel cukrot karamellizáltam, ettől finom ropogós lett. A mártás pedig remekül illett hozzá.

1 cs leveles tészta
3 db alma
1 cs vaníliás cukor
fahéj
porcukor

A leveles tésztából két kör formát kivágni.(én egy kistányér segítségével vágtam ki) Villával jól megböködni, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Az almát meghámozni és vékonyan felszeletelni, majd a leveles tésztát körberakni vele. Megszórni fahéjjal, vaníliás cukorral és porcukorral, ízlés szerint.
Előmelegített sütőben, 200 fokon szép pirosra sütni. Ezután a sütőből kivéve megszórni még egy kevés porcukorral, és azt a tetejére karamellizálni.(én ezt kézi melegítővel tettem)
Még langyosan tálalni, és fahajas-vanília öntettel, vagy vanília fagylaltot kínálni hozzá.

10 megjegyzés:

  1. De gyönyörű, nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
  2. Jajjj, itt érzem a számban az ízét, nagyon jó lehetett!!!

    VálaszTörlés
  3. Andi!
    Köszönöm!! Először aggódtam hogy milyenre is sikerül majd, de felesleges volt!!:)

    VálaszTörlés
  4. Gasztroboszi!
    Nagyon finom lett a rákaramellizált cukortól. Küldök neked kóstolót!!:)

    VálaszTörlés
  5. És még mártás is? De szívesen ültem volna az asztalotoknál, mikor olvadozott az a cukor a tetején, huhh... Mennyei lehetett :))

    VálaszTörlés
  6. Naggggyon jól kitaláltad ezt a sütit! Főleg fagyival enném! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyszerű lehet ezzel a karamellizálással!!

    VálaszTörlés
  8. Yasmine!
    Én örültem volna a legjobban, ha te is itt lettél volna!!! Isteni illata, és íze volt!!

    VálaszTörlés
  9. Thrini!
    Köszönöm!!! Sajnos nem volt itthon fagyim, ezért jött az ötlet hogy ezzel a mártással tálaljam, de így is finom volt!!:)

    VálaszTörlés
  10. trinity!
    Nagyon finom volt!! Alul a ropogós leveles tészta, felül a karamellkéreg!!!Máskor is készítettem már így karamellt a süteményre, mert isteni finom.

    VálaszTörlés