2010. január 19., kedd

Céklasaláta



cékla
köménymag

tárkonyecet
cukor
víz

Lehetőleg az egyforma nagyságú céklákat jól megmosni, és a két végét levágni. Egy edénybe tenni és felönteni annyi vízzel hogy jól ellepje. Egy csipet sót adni hozzá, és kb. egy óra hosszáig közepes lángon főzni. Ezután leszűrni és hagyni teljesen kihűlni.
Ha már kihűlt, megpucolni, majd ízlés szerinti méretűre felszeletelni.
Egy tálba vizet önteni, majd cukorral, ecettel és egy csipet sóval ízlésünknek megfelelő levet készíteni.
Ebbe a lébe beletenni a felszeletelt céklát, megszórni köménymaggal és óvatosan összekeverni. Annyi levet kell készíteni hogy a céklát ellepje. Pár óráig állni hagyni hogy az ízek jól össze érjenek. (én előző nap szoktam elkészíteni.)
Télen savanyúság helyett tálalom fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése