Mai ebédünk sült oldalas volt, tarkabab főzelékkel. A fűszereim között keresgélve a kezembe került a curry, így most az dominált leginkább a fűszerezésnél. Nem csalódtam benne, remek íze lett tőle a húsnak. Persze azért mást is használtam a gyors pác elkészítésénél. Én most babfőzeléket főztem hozzá, mert a párom erre vágyott, de bármilyen más körettel, és egy savanyúsággal is kitűnő ebéd lett volna.
Hozzávalók:
1 kg oldalas
curry
só
ételízesítő
majoránna
bazsalikom
olaj
fehérbor
Az oldalast tetszés szerinti darabokra felvágni.
Az olajat jól elkeverni az ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel, majd a húsdarabokat jól beleforgatni a pácba, és 1-2 órát állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják.(én a curryt nem sajnáltam belőle)
Ezután egy tepsibe helyezni a húsokat egymásmellé, majd kb. 2 dl fehérbort önteni alá. Fóliával lefedni, és előmelegített sütőben puhára párolni. (én másfél óráig pároltam)
Végül a fóliát levenni, és vissza helyezni a húst a sütőbe. A hőfokot kicsit feljebb venni és szép pirosra sütni.
Ízlés szerinti körettel, vagy főzelékkel tálalni.
Úristen milyen gyönyörű színe van!
VálaszTörlésImádom!Jaj de megenném most.
Andi!
VálaszTörlésNem csak a színe "gyönyörű" az íze is nagyon finom volt. Már küldöm is neked!!!:)