Ezt a tortát Yasmine készítette el, és nekem nagyon megtetszett. Így a hétvégére elkészítettem, igaz én kicsit változtattam a hozzávalókon, de lényegében a tortán ez semmit nem változtatott. Nem kell sütni, és aki szereti a habos süteményeket, ami mellesleg nem túl édes, annak külön a figyelmébe ajánlanám. Nálunk bizony egykettőre elfogyott.
20 db babapiskóta
10 dkg margarin
pici tej
1 doboz őszibarack befőtt(nagy)
ostyarolád(én mogyorókrémmel töltöttet használtam)
A babapiskótát elmorzsolni, és az olvasztott margarinnal összegyúrni. Ha túl száraz, akkor egy pici tejet önteni hozzá. Ezután egy 26 cm tortaformának az alját kibélelni sütőpapírral, majd a masszát belelapogatni. Szélét tetszés szerint körbe kirakni az ostya roláddal. A felezett őszibarackokat a piskóta alapra fektetni. Hűtőbe tenni addig ameddig a hab elkészül.
Hab:
15 dkg sárgabarack lekvár
7 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10 g zselatin
0,5 dl víz + 0,5 dl rumaroma
5 dl Hulala(növényi tejszín)
A lekvárt kikeverni a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A vizet és a rumaromát összekeverni, majd felforralni. Amikor már forr, levenni a tűzről és állandó keverés mellett feloldani benne a zselatint. Kihűteni és a lekvárhoz keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd apránként ezt is óvatosan a zselatinos lekvárhoz keverni.
A torta alapot kivenni a hűtőből és egyenletesen rákenni a habot. Tetejét tejszínhabbal díszíteni, majd 2-3 órára vissza tenni a hűtőbe pihenni.
Ez gyönyörűszép lett! Micsoda tartása van! Látom, hogy magas lett és szépen szeletelhető. Nagyon örülök, hogy ízlett! :))
VálaszTörlésYasmine!
VálaszTörlésköszönöm!! Tartása az volt, csak nem sokáig tartott, mert úgy etette magát.:))
Annyira egyszerű, mégis különleges. Egészen biztosan kipróbálom. Nálunk nagyon kelendő az édesség, de valami oknál fogva mindig a piskótás változatok jutnak eszembe, mikor azon gondolkodom, mit készítsek. Talán azért, mert az megy a legjobban (gyakoroltam eleget :-)) De ezt kipróbálom. Majd referálok, milyen lett. Elhatároztam amúgy is, hogy Karácsonyra csak sütés nélküli édességeket fogok csinálni. Ez lesz a főpróba. :-D
VálaszTörlésAni!
VálaszTörlésValóban nagyon finom, köszönhetjük a Yasminenak! Tudod, gyakorlat teszi a mestert, tehát te azért tudsz olyan jó piskótát sütni. Én szeretem az ilyen sütés nélküli sütiket.Karácsonykor nálunk elmaradhatatlan az aszaltszilvás csokoládékrém, és a tiramisu. Ezeket nem kell sütni, és nagyon finomak.
Gizikém ez csoda szép! :)
VálaszTörlésMeseszép! Gratulálok!
VálaszTörlésAncsika!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nem tudom hogy szép-e, de nagyon finom!!
Andi!
VálaszTörlésNeked is nagyon köszönöm!!!