Szeretem nézni a Vacsoracsatát az RTL-en, mert mindig van benne valami érdekes. Nem utolsó szempont az sem, hogy ezen a csatornán szerintem kulturált emberek főznek, nem mint a konkurens csatorna szedet-vedet társasága. A napokban ezt a finomságot Anikó készítette a vendégeinek, annyi különbséggel hogy ő más gyümölccsel díszítette. Én nem kaptam epret, így a választásom a klementire esett. Ez a citrusféle elég édes, nincs benne mag, és így remekül illet a mogyorós-mascarponés alaphoz.
3 tojás fehérje
10-15 dk porcukor
1 cs vaníliás cukor
5 dk darált mogyoró
5 dk nagyobb darabokra tört mogyoró
10-15 dk porcukor
1 cs vaníliás cukor
5 dk darált mogyoró
5 dk nagyobb darabokra tört mogyoró
A tojások fehérjét kemény habbá verni a fokozatosan hozzáadott cukorral. Ezután óvatosan hozzákeverni a darált mogyorót, majd a darabokra törtet is.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, és a mogyorós habból tetszés szerinti halmokat kanalazni rá. Tetejét kicsit ellapogatni, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon kiszárítani mint a habcsókot.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, és a mogyorós habból tetszés szerinti halmokat kanalazni rá. Tetejét kicsit ellapogatni, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon kiszárítani mint a habcsókot.
25 dk mascarpone
porcukor
1 cs vaníliás cukor
díszítéshez ízlés szerinti gyümölcs
porcukor
1 cs vaníliás cukor
díszítéshez ízlés szerinti gyümölcs
A mascarponet az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverni.
A szépen kiszáradt, és kihűlt habcsókokat tálcára tenni, majd megkenni a mascarponeval. Tetejére ízlés szerinti gyümölcsöt helyezni.
Én most klementint tettem rá, és nagyon finom lett!!
Végül cukrozott pörkölt mogyoróval megszórni.
Igazán különlegesen finom lesz a habcsók a mogyorótól, ami természetesen saját termés, és én magam pörköltem.
A szépen kiszáradt, és kihűlt habcsókokat tálcára tenni, majd megkenni a mascarponeval. Tetejére ízlés szerinti gyümölcsöt helyezni.
Én most klementint tettem rá, és nagyon finom lett!!
Végül cukrozott pörkölt mogyoróval megszórni.
Igazán különlegesen finom lesz a habcsók a mogyorótól, ami természetesen saját termés, és én magam pörköltem.
Nagyon jól hangzik! Ha a két műsör közt kell választani, akkor én is a vacsoracsatát nézném. A másikban csak veszekedést lehet látni, legalább is a bemutatók alapján, mert csak azt látom.
VálaszTörlésTényleg jó ötlet,nagyon tetszik!:-))
VálaszTörlésNekem Mága Zoltán karácsonyi zserbója is tetszett!:-))
Gyere játszani,ha van kedved!:-))
Kiskukta!
VálaszTörlésValóban nagyon finom lett!! A másik műsort én sem nézem.
Andi!
VálaszTörlésA zserbó is nagyon tetszett, és megfogom azt is sütni. Ha neki sikerült, csak jó lesz nekem is.:)
Megyek és benézek hozzád. Köszönöm a meghívást!!
Szia Gizi.
VálaszTörlésNagyom jól hangzik ez a sütemény,biztos nagyon fincsi.. szép jó élszakát:))
puszi
Én is nézem, mi csak Vacsatának hívjuk :))
VálaszTörlésMegint fincsit sütöttél. Olyan jól esett volna most egy kis lélekemelőnek a sok mérgelődés után :)
Szia Réka!
VálaszTörlésKüldök neked belőle, és ettől biztosan meggyógyulsz!!!
Jó éjt, szép álmokat!!
Yasmine!
VálaszTörlésJó kis nevet találtatok ki!!:)
Elhiszem hogy nagyon bosszús vagy, de remélem hogy sikerül megoldani a "problémát". Én veled vagyok, akár sütivel, akár anélkül is!!:)
Köszönöm szépen,puszi
VálaszTörlés