A hűvösebb idő beköszöntével egyre gyakrabban készítek frankfurti levest, mert nemcsak az egyik kedvenc levesünk, de a zöldségeknek köszönhetően tele van vitaminnal. Diétás étrendbe is beilleszthető, és bátran kanalazhatunk belőle. Másik nagy előnye ennek a levesnek, hogy elég gyorsan elkészül, és egy téli hideg, nyirkos estén nincs is jobb a forró leves kanalazgatásánál. Persze kis adagot igen nehéz ebből a levesből főzni, mert mire minden zöldség belekerül, igencsak megtelik a fazék, de ez nem gond, mert én napokig is képes vagyok rájárni.....
Hozzávalók:
1 kisebb kelkáposzta
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db zeller
3 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 pár virsli
2dl tejföl
1 tk. liszt
pirospaprika
só
ételízesítő
majoránna
köménymag
2 ek étolaj
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db zeller
3 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 pár virsli
2dl tejföl
1 tk. liszt
pirospaprika
só
ételízesítő
majoránna
köménymag
2 ek étolaj
A zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel.
Egy fazékba hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
Amikor már üvegesre párolódott adjuk hozzá a sárgarépát, zöldséget, a zellert, majd az apróra felvágott fokhagymát, és pár percig még pároljuk.
Ezután tegyük hozzá a kelkáposztát, és addig pároljuk, míg a káposzta kicsit összeesik, majd öntsük fel vízzel úgy, hogy alaposan ellepje.
Ezután főzzük félpuhára a zöldségeket, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit is.
Amikor a zöldségek már kellően megpuhultak szórjuk meg a leves tetejét pirospaprikával, majd tegyük bele a felkarikázott virslit, és főzzük még pár percig.
Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés levessel, és állandó keverés mellett csorgassuk vissza a levesbe, majd forraljuk ki. Pár percig még főzzük, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.
Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk.
Egy fazékba hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
Amikor már üvegesre párolódott adjuk hozzá a sárgarépát, zöldséget, a zellert, majd az apróra felvágott fokhagymát, és pár percig még pároljuk.
Ezután tegyük hozzá a kelkáposztát, és addig pároljuk, míg a káposzta kicsit összeesik, majd öntsük fel vízzel úgy, hogy alaposan ellepje.
Ezután főzzük félpuhára a zöldségeket, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit is.
Amikor a zöldségek már kellően megpuhultak szórjuk meg a leves tetejét pirospaprikával, majd tegyük bele a felkarikázott virslit, és főzzük még pár percig.
Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés levessel, és állandó keverés mellett csorgassuk vissza a levesbe, majd forraljuk ki. Pár percig még főzzük, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.
Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk.
De finom lehet :)
VálaszTörlésÉvi!
VálaszTörlésNagyon finom, bátran merem neked is ajánlani kipróbálásra.