2009. szeptember 8., kedd

Sárgabarack krémleves


Ezt a levest nem most készítettem, hanem még a barack szezon idején. Akkor viszont annyi recept került fel a barack jegyében, hogy teljesen háttérbe szorult. Igaz már a fákon nincs gyümölcs, de szerintem akár befőttből is elkészíthető, és kanalazás közben visszalehet gondolni arra az időszakra amikor a fáról leszedve frissen készítettük el.

sárgabarack
cukor
vaníliás cukor
szegfűszeg
reszelt narancshéj
édes fehérbor
tejszín

A barackot kimagozni és a fűszerekkel feltenni főni, annyi vízbe hogy ellepje.
Ha már puha, levenni és összeturmixolni.
Ezután vissza tenni a tűzre, hozzáadni a bort és párpercig együtt főzni.
Végül állandó keverés mellett hozzáadni a tejszínt és jól kiforralni.
Jól lehűteni, és úgy tálalni.
Tálalás előtt még felvert tejszínhabbal díszíthetjük.

4 megjegyzés:

  1. Hogy én ezt mennyire szeretem!
    Igaz, másképpen főztem, de ez is biztos isteni a borral...Jajj, de kár hogy már nincs barack...Még megfőzném ezt is!

    VálaszTörlés
  2. Ez gyönyörű!! És a málna is csak segít neki! :-))
    Igaz, hogy a kilencedik kiló után a pokolba kívántam a barackot a lekvárfőzésnél... Lehet, hogy már a nyolcadik után?!
    Most meg úgy hiányzik! :-DD

    VálaszTörlés
  3. trinity!
    Én is nagyon szeretem és többféle képen készítettem. Bizony kár hogy megint olyan sokat kell várni a barackra.

    VálaszTörlés
  4. Yasmine!
    Köszönöm!!! Én is főztem be sokat és már nagyon untam, de sajnáltam otthagyni.Most valóban jó lenne pár kiló.

    VálaszTörlés