Az ötletet adó receptet a minap a KataKonyhában olvastam, csak ő padlizsánnal készítette el. Sajnos én nem nagyon készítek padlizsánt, mivel a zöldségesnél elég ritkán lehet kapni, viszont cukkini imádó vagyok. A többi hozzávaló ugyan az volt, és mondhatom így is nagyon finom lett.
50 dk gomba
1 db cukkini
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
2 db paradicsom
só
őrölt bors
1 db húsleveskocka
pici víz(ha nem enged elég levet)
zöldségzöld
2 dl tejföl
olíva olaj
Penne(tészta)
1 db cukkini
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
2 db paradicsom
só
őrölt bors
1 db húsleveskocka
pici víz(ha nem enged elég levet)
zöldségzöld
2 dl tejföl
olíva olaj
Penne(tészta)
A hozzávalókat felkockázni. A hagymát elkezdeni párolni az olajon, majd hozzáadni a gombát. Kis idő múlva hozzáadni a paprikát és a cukkinit. Közben ízlés szerint fűszerezni. Végül hozzáadni a paradicsomot és az apróra vágott zöldségzöldet. Készre párolni, majd belekeverni a tejfölt, és jól összeforralni.
Közben a Penne tésztát sós vízben kifőzni.
Tálaláskor zöldségzölddel megszórni.
Közben a Penne tésztát sós vízben kifőzni.
Tálaláskor zöldségzölddel megszórni.
Hú, micsoda érdekes íz lehet! Kipróbálnám!!
VálaszTörlésGasztroboszi!
VálaszTörlésNagyon finom, nyugodtan próbáljad csak ki, nem fogsz csalódni benne.
Nagyon tetszenek a cukkini receptek.Kipróbálom.
VálaszTörlésBallagó Zoltánné.
Ballagó Zoltánné!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszenek a receptek. Mindegyiket bátran merem ajánlani.:)