Még a mai napon is folytatódott a szilva szüret. Jó pár csomaggal betettem a fagyasztóba, télen majd jó lesz elővenni, és a nyárra gondolni a felhasználása közben. Így a mai ebéd természetesen szilvaleves volt. Nagyon szeretem a gyümölcs leveseket, és ez a leves is az egyik kedvencem. Krémes, selymes állaga, tejszínnel és pörkölt mogyoróval, kitűnő.
50 dk szilva
cukor
1 cs vaníliás cukor
szegfűszeg
fahéj
reszelt narancshéj
1 tejföl
1 tojás sárgája
1/2 cs vaníliás pudingpor
1,5 dl vörösbor
cukor
1 cs vaníliás cukor
szegfűszeg
fahéj
reszelt narancshéj
1 tejföl
1 tojás sárgája
1/2 cs vaníliás pudingpor
1,5 dl vörösbor
A szilvát kimagozni, és feltenni főni annyi vízbe, hogy jól ellepje. Közben a fűszerekkel, ízlés szerinti cukorra, és a reszelt narancs héjjal ízesíteni. Ha már jó puha a szilva, akkor levenni a tűzről és leturmixolni.
A tojás sárgáját simára keverni a tejföllel és a pudingporral, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Ezután visszatenni a tűzre és folyamatos keverés mellett felforralni, majd hozzáönteni a bort és jól kiforralni.
Lehűtve tálalni. Én pörkölt mogyoróval és tejszín habbal tálaltam.
A tojás sárgáját simára keverni a tejföllel és a pudingporral, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Ezután visszatenni a tűzre és folyamatos keverés mellett felforralni, majd hozzáönteni a bort és jól kiforralni.
Lehűtve tálalni. Én pörkölt mogyoróval és tejszín habbal tálaltam.
Ez fantasztikusan finom lehet!!!
VálaszTörlésImádom a gyümölcsleveseket. Ezt a tojássárgájás változatot ki fogom próbálni, én eddig nem alkalmaztam, de ettől biztosan még krémesebb lesz. :)
Gasztroboszi!
VálaszTörlésKöszi hogy benéztél!! Valóban nagyon finom. Ha kipróbálod arra figyelj hogy állandó keverés mellett add hozzá, akkor nem ugrik össze a tojás.
Oké, így fogok tenni, remélem sikerülni fog. Más gyümölcslevesbe is lehet, ugye tojássárgáját tenni?
VálaszTörlésEgy ilyen finom gyümölcsleves, jól behűtve, jaj de jó lenne...Nálunk most iszonyú meleg van:)Nagyszerű recept!
VálaszTörlésSzia Gizi! Már megint itt vagyok! :)
VálaszTörlésKüldtem az oldalamról neked "szépnapotmacikat" !
Tűzpadka!
VálaszTörlésKöszönöm!!!Ma nálunk is nagyon meleg volt, és a maradék hideg levest kanalaztuk.
Gasztroboszi!!
VálaszTörlésÖrülök hogy megint itt vagy!!! Nagyon köszönöm a "szépnapotmacikat"!!!
Minden gyümölcslevest készíthetsz így, csak amikor belekevered a tojásos cuccot, feltétlen vegyed le a tűzről.