Az idei évben is nagyon szépen terem az őszibarackfa, így aztán nem győzzük enni a sok barackot. A napokban többször is krémleves készült ebédre, ma viszont gondoltam egyet és csokoládétortát sütöttem, melyet a finom édes, szép piros őszibarackkal bolondítottam meg. A szaftos, csokoládés tésztához pedig nagyon jól illett az őszibarack. Teljesen kihűtve, sőt még másnap is nagyon finom a torta, de éppen csak langyosan, egyszerűen nem lehet abbahagyni.
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
1 kg őszibarack
15 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 ek kakaó
1/2 cs sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
15 dkg margarin
2 cs vaníliás cukor
2 db tojás
1 dl tejszín
15 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 ek kakaó
1/2 cs sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
15 dkg margarin
2 cs vaníliás cukor
2 db tojás
1 dl tejszín
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd rakjuk ki a cikkekre vágott őszibarackkal.
A porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, és a puha margarint kezdjük el habosra keverni. Pár perc után adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a szódabikarbónával, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához, és szintén keverjük pár percig, hogy egy sima masszát kapjunk.
Ezután a tortaformában lévő barack tetejére kanalazzuk rá a simára kevert tésztát, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét. (kicsit ütögessük a tortaformát az asztallapjához)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, hagyjuk a tortát a formában pár percig hűlni, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át egy tálcára. Ezután a sütőpapírt óvatosan húzzuk le a barackról, és így hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.
Megsütöttem ezt a tortát, háát, valami mennyei!!!! Ezer köszönet érte!!! :))
VálaszTörlés