Mivel semmi képen nem szerettem volna úgy elutazni nyaralni, hogy ne süssek még egy pitét, így gyorsan elkészítettem ezt a finomságot. Sajnos mire haza érünk már nem lesz barack, de majd a többi ezután érő gyümölcsöt fogom felhasználni. Megláttam ezt a receptet Max-nál , és tudtam ezt kell megsütni, és bizony nagyon jól tettem, mert mind egy szemig el is fogyott. Én annyit változtattam rajta, hogy vaníliás ízesítéssel és kicsit édesebbre készítettem el. Mi a kicsit savanykás ízzel ellentétben, inkább az édes felé hajlunk. Az elkészítési folyamat képekben illusztrálva megtalálható Max konyhájában, és már a gyönyörű képek is magukért beszélnek, és sütésre sarkalnak szerintem mindenkit.
Tészta:
25dk liszt
10 dk hideg margarin
1 mk sütőpor
csipet só
2-3 tk cukor
6-8 ek hideg víz
25dk liszt
10 dk hideg margarin
1 mk sütőpor
csipet só
2-3 tk cukor
6-8 ek hideg víz
A tésztához való száraz anyagokat jól össze keverni, majd hozzá adni a margarint és robot géppel addig keverni míg a tészta jó morzsás lesz. Ezután állandó keverés mellett kanalanként hozzá adni a vizet, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. Ezután fóliába csomagolni és fél órára hűtőbe tenni.
Gyümölcs előkészítése:
sárgabarack
3 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
sárgabarack
3 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
A barackot kimagozni és ketté szedni, majd egy teflon serpenyőben mindkét felét meggrillezni. Majd egy tányérra kiszedni és megszórni a vaníliás- cukros keverékkel.
Szósz elkészítése:
3 db tojás
1 dl főző tejszín
1 db tejszínes tömlős krémsajt
3-4 ek tejföl
2 cs vaníliás cukor
3 ek cukor
fahéj
3 db tojás
1 dl főző tejszín
1 db tejszínes tömlős krémsajt
3-4 ek tejföl
2 cs vaníliás cukor
3 ek cukor
fahéj
A tojásokat kikeverni a cukorral, majd állandó keverés mellett mehet bele a sajt, a tejszín, a tejföl és a fahéj.
Összeállítás:
Egy torta formát kibélelni sütő papírral, majd a hűtőből kivett tésztát belelapogatni úgy hogy a peremét is befedje a tészta. Az alját megszurkodni villával. Ezután ráhelyezni egymás mellé a barackokat, és leönteni a szósszal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 40-45 perc alatt készre sütni. Tetejét porcukorral meghinteni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 40-45 perc alatt készre sütni. Tetejét porcukorral meghinteni.
Gyönyörű! Nagyon jól esne most egy szelet! :))
VálaszTörlésKöszönöm!!! És szívesen megkínállak belőle!!!
VálaszTörlésÚgy látom megint valami nagyon finomat alkottál. Köszönjük a receptet és jó pihenést kívánunk neked!
VálaszTörlésTűzpadka!
VálaszTörlésÉn köszönöm a dicséretet. És én is jó pihenést kívánok nektek!!!
Hű, ebből most jöhetne egy nagy szelet!
VálaszTörlésJó nyaralást kívánok!!!
Trinity!
VálaszTörlésSzívesen megkínállak, na de még ilyen késői órában is megtudnád enni???
Köszönöm!! És bízom benne hogy szuper lesz a nyaralás.
Látom, nem bírsz magaddal :-)))
VálaszTörlésKellemes nyaralást, gyönyörű időt!