2009. július 19., vasárnap

Lecsós máj


Tegnap lekvár főzés volt, így nem volt sok időm a főzésre.Így jött az ötlet, hogy májat készítek lecsósan. Ezt már úgyis régen készítettem, és most a friss paprikából, paradicsomból még sokkal finomabb is mint télen. Na meg ez már a saját termésem és ettől még finomabb. Sós vízben főtt krumplival, és tejfölös uborka salátával tálaltam.Még a lábost is kitöröltük utána, olyan finom lett.

0,5 kg sertés máj(lehet csirke is)
3 db paprika
3 db paradicsom
1 db vöröshagyma

ételízesítő
szerecsendió
majoránna
őrölt bors
pirospaprika

A májat és a vörös hagymát kockára vágni. A paradicsomot, és a paprikát felszeletelni.
A hagymát kevés olajon elkezdeni megfuttatni, majd hozzáadni a paprikát és kis idő múlva a paradicsomot is. Így párolni párpercig, majd mehet hozzá a máj. Ezután hozzáadni a fűszereket és készre főzni. Mielőtt lezárnánk a gázt még egy kis pirospaprikával megszórni, és jól összeforralni.

2 megjegyzés:

  1. Ez a kaja valami döbbenet finom, így ahogy van. Nagyon jó ötlet, és gusztusos is.:))
    Hmm. Nyeltem egy nagyot.. :)))

    VálaszTörlés
  2. Yasmine köszönöm!!!!!
    Valóban nagyon finom volt!!!!!

    VálaszTörlés