Ma nagyon meleg volt, de mivel már az este eldöntöttem, hogy sajtos rakott húst fogok készíteni ebédre, így még az időjárás sem tudott eltántorítani tőle. A sütéssel járó plusz melegért pedig kárpótolt a finom ebéd. Többféle hasonló receptem van, pl. ahol tejszínnel kell felönteni a rétegezett sajtos húst, és úgy sütni, de nekem ez a változat marad mégis a kedvencem. A hússzeleteket lisztbe-tojásba, majd reszelt sajtba forgatva, kivajazott sütőformába tejföllel meglocsolva rétegeztem, és szép pirosra sütöttem.
Hozzávalók:
9 szelet hús (tarja, karaj...)
20 dkg sajt
1 nagy pohár tejföl
liszt
tojás
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
5 dkg vaj
A sütőformát (v. kisebb tepsit) kenjük ki a vajjal. A sajtot kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Ezután hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek kellően átjárják.
Ezután a befűszerezett hússzeleteket először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt sajtba.
A vajjal kikent sütőformába helyezzük egymásmellé a hússzeleteket, majd kenjük meg tejföllel. Ezután megint egy réteg hús, majd tejföl következik. Ezt addig ismételjük, még el nem fogyott a hús.
Az utolsó sor húst, alaposan kenjük meg tejföllel, majd fóliával fedjük le a sütőforma tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
A készre sült húst vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet a hús mellé. Jól illik hozzá a rizs, és a krumplipüré.
Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel a rakott húst, majd úgy kínáljuk. Én most köretnek rizst kínáltam hozzá.
20 dkg sajt
1 nagy pohár tejföl
liszt
tojás
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
5 dkg vaj
A sütőformát (v. kisebb tepsit) kenjük ki a vajjal. A sajtot kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Ezután hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek kellően átjárják.
Ezután a befűszerezett hússzeleteket először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt sajtba.
A vajjal kikent sütőformába helyezzük egymásmellé a hússzeleteket, majd kenjük meg tejföllel. Ezután megint egy réteg hús, majd tejföl következik. Ezt addig ismételjük, még el nem fogyott a hús.
Az utolsó sor húst, alaposan kenjük meg tejföllel, majd fóliával fedjük le a sütőforma tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
A készre sült húst vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet a hús mellé. Jól illik hozzá a rizs, és a krumplipüré.
Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel a rakott húst, majd úgy kínáljuk. Én most köretnek rizst kínáltam hozzá.
Hu, ez nagyon fincsi lehet. Csak hűljön a levegő és megcsinálom.
VálaszTörlésüdv: Arany
Szia Arany!!
VálaszTörlésNagyon örülök hogy benéztél hozzá!! Biztosan neked is ízleni fog. Szerintem pulyka, vagy csirke húsból is nagyon finom.
Szia Gizi.
VálaszTörlésÖrülök,hogy rátaláltam a jó kis oldaladra:))
Én már nagyonrégóta csinálom ezt a receptet,csak egy kis más változattal.A tejfelt kihagyom,és kerek jénaiba teszem a húst majd kicsit hül,és kibórítanimés szelni mint a tórtát.