2009. július 13., hétfő

Meggyes-túrós Clafoutis (tejes pite)



Már többször sütöttem tejes pitét, és nekünk mindig nagyon ízlett. Így nem is volt kérdéses, hogy még az utolsó meggytermésből ezt a pitét készítem el. Gyorsan összedobtam, és alig vártam, hogy langyosra hűljön, hogy minél előbb feltudjam szeletelni. Úgy belemerültünk az evésbe, hogy szinte alig maradt belőle. Most aztán a mérleg közelébe sem merek már menni, pedig még többféle gyümölcs érése most kezdődik, és én sajnos nem tudok a sütésnek, na és persze a sütemény evésnek sem ellenállni.


50 dkg meggy
20 dkg túró
2 cs vaníliás cukor
13 dkg rétes liszt
2 dl tej
3 db tojás
10 dkg cukor
csipet só
fahéj
dió
margarin


A pite formát kikenni margarinnal.(én torta formában sütöttem)
A meggyet kimagozni, és szépen beleteríteni a formába.
A tojásokat kikeverni a cukorral, a fahéjjal, és a túróval, majd hozzákeverni a lisztet is. Ezután folyamatos keverés mellett hozzáadni a tejet, és így is jól elkeverni. .
Végül óvatosan ráönteni a meggy tetejére, majd megszórni apróra összevágott dióval.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.(kb. 45-50 perc)
Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni.


4 megjegyzés:

  1. Gizikém, nálatok is valami eszelös mennyiségü édesség fogy!!! Hányan vagytok rá? Vagy jól tartod a szomszédokat is??? :)

    VálaszTörlés
  2. Ancsika, ketten vagyunk rá, és én csak éppen megkóstolom, de apa eszi rendesen.Nem tudom megállni hogy ne süssek.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon egyre jár az agyunk :-)) Barackos tejespitét sütöttem :-DD

    Mi is ketten vagyunk rá, és apa gyönyörűen termeli befelé az alkotásokat :-) Hiányérzetem van egy idő után, ha nem süthetek. Vagy elvonási tünetek!

    VálaszTörlés
  4. Viki!
    Biztosan barackkal is nagyon finom!!

    Én is így vagyok a sütéssel mint te, de apa szerencsére nem tudd neki ellenállni!!

    VálaszTörlés