És a mai nap sem múlhatott el sütemény nélkül, ami természetesen cseresznyéből készült. Valójában ez nem is süti, hanem egy gyümölcsös felfújt. Ilyet még nem készítettem, de igazán jól sikerült, és nagy sikere volt.
60 dk cseresznye
2 cs vaníliás cukor
10 dk margarin
15 dk cukor
25 dk túró
6 ek tej
2 ek méz(olvasztott)
12 dk búzadara
8 dk liszt
1 dl tejföl
1 kk. sütőpor
fahéj
reszelt narancs héj
babapiskóta
2 cs vaníliás cukor
10 dk margarin
15 dk cukor
25 dk túró
6 ek tej
2 ek méz(olvasztott)
12 dk búzadara
8 dk liszt
1 dl tejföl
1 kk. sütőpor
fahéj
reszelt narancs héj
babapiskóta
A margarint 10 dk cukorral jól kikeverni, majd hozzáadni a túrót, a tejet, a mézet a tejfölt majd a búzadarát és a sütőporral elkevert lisztet.
Egy torta formát kibélelni sütőpapírral, és kirakni az alját babapiskótával.
A piskóta tetejére ráönteni a fele túrós masszát és elsimítani rajta. A massza tetejét jól megszórni a cseresznyével, és megszórni a maradék cukorral, fahéjjal és reszelt narancs héjjal. Végül befedni a tetejét a maradék túrós masszával.
Hideg sütőbe helyezzük és 170 fokra felmelegítve, majd ezen hőfokon tovább sütve, kb. 40 perc alatt készre sütni.
Ha a formában hagyjuk teljesen kihűlni, akkor szépen lehet szeletelni.
Egy torta formát kibélelni sütőpapírral, és kirakni az alját babapiskótával.
A piskóta tetejére ráönteni a fele túrós masszát és elsimítani rajta. A massza tetejét jól megszórni a cseresznyével, és megszórni a maradék cukorral, fahéjjal és reszelt narancs héjjal. Végül befedni a tetejét a maradék túrós masszával.
Hideg sütőbe helyezzük és 170 fokra felmelegítve, majd ezen hőfokon tovább sütve, kb. 40 perc alatt készre sütni.
Ha a formában hagyjuk teljesen kihűlni, akkor szépen lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése