Rettentő meleg lett ma is, ezért készítettem egy kis hideg nassolni valót ebéd utánra. Inkább valami savanykásra vágytunk ebben a melegben, így jó sok citromlé került bele. Régebben soha nem csináltam ilyen finomságokat, de most bármerre is nézelődök mindenhol finomabbnál finomabb fagyit készítenek. Mivel fagyi gépem nincs,(még eddig) így ezt a változatot választottam. Hidegen jó volt kanalazni ebben a melegben, és kicsit fel is frissültünk tőle.
Hozzávalók:
1 egész tojás
5 db tojássárgája
12 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
4 db citrom leve
5 dl Hulala(v. habtejszín)
5 db tojássárgája
12 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
4 db citrom leve
5 dl Hulala(v. habtejszín)
Egy tálba tenni a tojások sárgáját és az egész tojást, majd hozzáadni a cukrot, és gőz fölött addig keverni ameddig be nem sűrűsödik. Ekkor levenni a gőzről, és hozzákeverni a vaníliás cukrot, majd hagyni hogy teljesen kihűljön.
Közben kemény habbá verni a Hulalát (v. tejszínt).
A kihűlt masszához először hozzákeverni a citromok levét, és 1 citrom reszelt héját. Ettől kicsit hígabb lesz az állaga.
Ezután apránként hozzákeverni a felvert tejszínt.
Egy formát kibélelni folpack fóliával, majd belekanalazni a masszát. Néhány órára fagyasztóba tenni, hogy kellően megdermedjen.
Tálalás előtt kb. negyed órával kivenni a fagyasztóból, majd ízlés szerint kis tálkákban kínálni.
Közben kemény habbá verni a Hulalát (v. tejszínt).
A kihűlt masszához először hozzákeverni a citromok levét, és 1 citrom reszelt héját. Ettől kicsit hígabb lesz az állaga.
Ezután apránként hozzákeverni a felvert tejszínt.
Egy formát kibélelni folpack fóliával, majd belekanalazni a masszát. Néhány órára fagyasztóba tenni, hogy kellően megdermedjen.
Tálalás előtt kb. negyed órával kivenni a fagyasztóból, majd ízlés szerint kis tálkákban kínálni.
Látom Gizikém, Te is megfertözödsz fagyi kérdésben! :)))) Szuper!
VálaszTörlésIgen Ancsika, megfertőződtem én is, most kénytelen leszek egy fagyigépet venni!!!!
VálaszTörlés