A mai sütés nélküli torta megint az eper jegyében készült. Sajnos úgy néz ki, hogy idén kevesebb lesz az epertermés a nagy szárazságnak köszönhetően, pedig én még igen sokféleképpen szeretném felhasználni. Ezt a tortaalap receptet többféle ízesítéssel készítettem már, de eperrel is nagyon finom. Nagy melegben, jól lehűtve igencsak jólesik egy-két szeletke ebből a tortából. Mivel nem kell sütni, így csakis arra kell várakoznunk hogy a torta kellően megdermedjen, és már kínálhatjuk is.
Hozzávalók 28 cm-es tortaformához:
10 dkg margarin
20 db babapiskóta
pici tej
20 db babapiskóta
pici tej
A piskótát összemorzsolni és az olvasztott margarinnal, és egy pici tejjel összekeverni, majd egy 28 cm-es tortaformába sütőpapírt tenni, és erre rálapogatni ezt a piskóta masszát. Ezután 30 percre hűtőbe tenni, majd kivenni és egy tálcára fordítani. Végül óvatosan lehúzni a papírt, majd a papírral együtt visszatenni a tortaformába.
2,5 dl hideg víz (hideg)
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
A pudingot a hideg vízzel simára keverni, majd felfőzni és hagyni kihűlni.
25 dkg túró
15 dkg kristálycukor
1 citrom leve
2 cs vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
1 citrom leve
2 cs vaníliás cukor
A túrót a cukorral, és a citromlével simára keverni, majd hozzákeverni a kihűlt pudingot is. Ha citromos krémmel készül mazsolát is teszek bele.
1 dl víz
10 g zselatin
10 g zselatin
A vizet felforralni, majd levenni a tűzről és állandó keverés mellett feloldani benne a zselatint. Amikor már csak éppen hogy langyos, ezt is belekeverni a túrós krémbe.
5 dl Hulala (növényi tejszín)
A Hulalát kemény habbá verni, és kis adagokban szintén a túrós krémbe keverni.
Ezután a piskóta tetejére kenni a túrós-habos krémet, majd betenni a hűtőbe legalább 2 órára (v. akár egész éjszakára) hogy megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Ezután a tetejét félbevágott eper szemekkel kirakni, és tortazselével leönteni. (a tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészíteni)
Végül visszatenni a hűtőbe, hogy a zselé a tetején teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt kivenni a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelni, és úgy kínálni.
Ezután a tetejét félbevágott eper szemekkel kirakni, és tortazselével leönteni. (a tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészíteni)
Végül visszatenni a hűtőbe, hogy a zselé a tetején teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt kivenni a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelni, és úgy kínálni.
Egyszerüen szép! :)
VálaszTörlésKöszönöm!!!!
VálaszTörlésHa rendes tejszinhabot hasznalok,akkor habfixalot is hasznaljak? Koszonom
VálaszTörlésKedves Katalin igen, ha rendes tejszínhabot használsz, akkor habfixálót is tegyél bele, mert különben összeesik a túrós krém. (én azért használok Hulalát, mert abból jó kemény hab lesz, és nem kell hozzá habfixáló)
Törlés