2009. május 27., szerda

Epres omlett

Ezt a receptet is már régen kinéztem magamnak és alig vártam hogy sor kerüljön rá. Mivel a mai ebéd az eperről szólt, így végre elkészítettem és nagyon finomra sikerült és ha módom lesz rá hogy megint szép epret sikerül vásárolnom feltétlen megfogom ismételni.


Hozzávalók:

20 dkg eper
4 db tojás
2 dl tejföl
2 ek liszt
5 dkg margarin
ízlés szerint cukor


A tojásokat ketté választani, majd a sárgájához hozzáadni 2 ek cukrot és jól kikeverni. Ezután hozzákeverni az olvasztott margarint és a tejfölt.
A tojások fehérjét pici sóval jó kemény habbá verni és óvatosan hozzákeverni a sárgájához, majd szintén óvatosan hozzákeverni a lisztet is.
Egy nagyobb teflon sütőbe pici margarint felforrósítani, majd annyi masszát tenni bele hogy jó vastag tésztát kapjunk.
Kis lángon addig sütni, amíg az omlett alja szilárd lesz, de a teteje még folyékony.
Ekkor elosztani rajta a jól megmosott és félbevágott eper szemeket, és még pár percig sütni.
Ezután porcukorral megszórni és ketté hajtani.
Tálaláskor szintén porcukorral megszórni, és tejszínhabbal díszíteni.



Még epres túró gombócot is készítettem, mert ez is az egyik kedvencem. A receptet most ide nem írom be , mert már szerepel a receptjei között a "gombóc" címszó alatt. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra mert nagyon finom.


6 megjegyzés:

  1. Ó, ez az omlett! csudaszép, elmentettem, hamarosan kipróbálom! :))Limara

    VálaszTörlés
  2. De jó ez az epres omlett!
    Épp ma gondoltam arra, hogy kéne epres gombócot csinálni! :) megelöztél!!! :))

    VálaszTörlés
  3. Limara!

    Köszönöm!! Biztosan te is szeretni fogod, mert nagyon finom.

    VálaszTörlés
  4. Ancsika!

    Köszönöm!! Már sokszor megcsináltam a gombócot, mert nem tudunk betelni vele!!

    VálaszTörlés
  5. Mindkét ötlet szuper-a gombóc szerepelt az én terveim közt is. az omlettet viszem, ha szabad:)

    VálaszTörlés
  6. Trinity!!

    Természetes hogy viheted, és nagyon kíváncsian várom hogy neked hogy ízlik.

    VálaszTörlés