7 dk csokoládé
7 dk margarin
7 dk mogyoró
6 db tojás
2 cs vaníliás cukor
18 dk cukor
3 dk kakaó
4 dl Hulala (növényi tejszín)
50 dk eper
1 cs torta zselé
A margarint és a csokoládét mikrohullámú sütőben felolvasztani, jól elkeverni ,majd hozzákeverni a darált mogyorót is.
4 tojás fehérjéből pici sóval és a vaníliás cukorral kemény habot verni.
2 db tojást, a 4 db sárgájával és a cukorral habosra keverni, majd hozzáadni a kakaót, és így is jól kikeverni. Ezután belekeverni a csokis-mogyorós masszát is. Végül óvatosan belekeverni a felvert habot. Egy torta formát kibélelni sütő papírral, majd beleönteni a masszát.
Előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben, 30-35 perc alatt készre sütni, majd teljesen kihűteni.
A tejszínt kemény habbá verni, és a kihűlt torta tetejére kenni.(díszítéshez egy keveset félre tenni)
Az epret jól megmosni és lecsepegtetni, majd a tejszín hab tetején szépen elrendezni.
A torta zselét a tasakon lévő leírás szerint elkészíteni, majd az eperre kanalazni, ha megdermedt a tetejét tejszín habbal díszíteni. Hűtőben kicsit lehűteni, és jó étvággyal elfogyasztani.
Gizikém, ugye milyen finom???? :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy megcsináltad! Most leállok egy kicsit a csokis édességekkel, mert most fagyikat gyártok. Az sem annyira fogyókúrás, de jobban esik! De jönnek majd a csokisok is :))
Szép hétvégét!
Mian!!!
VálaszTörlésKöszi a receptet, valóban nagyon finom. Láttam a fagyidat, az is fincsi lehet.Minden nap megfogadom hogy nem sütök , de sajnos nem tudom megállni.
Nektek is szép hétvégét!