3 db csirkecomb
30 dk gomba
1 db vöröshagyma
3 dl fehérbor
2 dl víz
2 db húsleveskocka
só
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
2 dl tejszín
1 tk liszt
margarin
A gombát csíkokra vágni. A hagymát felkockázni és megfuttatni a margarinon. Ezután beletenni a gombát, majd a combokat, és kicsit együtt párolni.
Ezután felönteni a borral és a vízzel, és ízlés szerint fűszerezni. Szép lassan puhára főzni.
Ha megpuhult, kiszedni a gombát és a húst is a szaftból. A tejszínt simára keverni a liszttel, majd állandó keverés mellett besűríteni vele a szaftot. Jól kiforralni, majd visszatenni a húst és a gombát. Jól összeforralni, de főzni már nem kell.
Ezután felönteni a borral és a vízzel, és ízlés szerint fűszerezni. Szép lassan puhára főzni.
Ha megpuhult, kiszedni a gombát és a húst is a szaftból. A tejszínt simára keverni a liszttel, majd állandó keverés mellett besűríteni vele a szaftot. Jól kiforralni, majd visszatenni a húst és a gombát. Jól összeforralni, de főzni már nem kell.
Én Penne tésztával tálaltam, de bármilyen köret illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése