30 dk spenót
30 dk gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
2-3 gerezd fokhagyma
só
1 db húsleveskocka
gyömbér
őrölt fehérbors
szerecsendió
bazsalikom
2 dl főzőtejszín
margarin
A spenótot párpercig sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük
A hagymát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és szintén apró kockára vágjuk. A kaliforniai paprikát felcsíkozzuk.
A hagymát elkezdjük megpárolni a margarinon, és hozzáadjuk a paprikát. Párperc után mehet bele a gomba is. Ízlés szerint fűszerezzük és puhára pároljuk. A lecsepegtetett spenótot pár mozdulattal nagyobb darabra vágni és ezt is hozzá keverni. Még egy párpercig párolni, majd felönteni a tejszínnel. Jól kiforralni, és szintén párperc alatt besűríteni vele a ragut.
Én Penne tésztával tálaltam, de rizs is illik hozzá.
Good menu and good food. Congratulations! Happy Day!!!!
VálaszTörlésdavid santos!
VálaszTörlésThank you!!!!!!!!!!!!!!
Szia Gizi,
VálaszTörlésAzt hiszem jövö héten ezt ki fogom próbálni. Igazi spenótból csináltad ugye? biztos isteni volt. Gratula.
Puszi Erika