2009. március 4., szerda

Aszalt szilvás csokoládé krém



Amikor nyalánkságra vágyom, sokszor ezt a csokoládés krémet készítem el. Akár az ünnepi asztalra is szívesen teszem, mert mindenki ízlésének megfelel. Nem túl édes, viszont nagyon eteti magát.


Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé(magas kakaó tartalmú)
6 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg aszalt szilva
2 dl édes vörösbor
csipet só
Hullala(növényi tejszín)


A szilvát vágjuk fel apró darabokra, majd a langyos borba áztassuk be.
A csokoládét tördeljük apró darabokra, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Ezután keverjük hozzá a felolvasztott  csokoládéhoz.
A szilvát lecsepegtessük le, majd ezt is keverjük a csokoládés krémhez.
A tojások fehérjét pici sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan ezt is keverjük a masszához.
Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
 A Hullalát szintén verjük fel kemény habbá, majd tálaláskor ezzel díszítsük a krémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése