2009. március 17., kedd

Ananászos sült csirke


Ma csirkét sütöttem ebédre, és mint már sokszor most is ananásszal töltöttem meg. Nagyon szeretjük, így rögtön a köret is meg van hozzá. A sütés utolsó fázisában mézzel kentem meg, és ettől szép piros lett. A kimaradt ananászt is mellétettem, és azt is mézzel csorgattam meg.

1 db csirke
2 doboz ananász
margarin
1,5 dl fehérbor
2 ek méz
ételízesítő
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű

A csirke besózni, és bele tölteni a darabolt ananász konzervet.
A tepsit kikenni margarinnal, és ráhelyezni a csirkét. Ízlés szerint megszórni a fűszerekkel, majd aláönteni a fehérbort, és melléhelyezni a megmaradt ananászt.
Fóliával lefedni, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát párolni. Majd a fóliát levéve a mézzel megcsorgatni, és szép pirosra sütni.

Köretként kínálhatunk hozzá rizst, vagy krumplipürét.( én rizzsel és az ananásszal tálaltam)

4 megjegyzés:

  1. Juj, ezt ki kell próbálnom. Biztosan nagyon finom.:)))És még nem is annyira nagy munka.
    Üdv: Arany

    VálaszTörlés
  2. Arany!
    Nyugodtan próbáljad ki mert nagyon finom. Biztosan nektek is ízleni fog.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök ennek a receptnek, mert épp ma vettem egész csirkét és gondolkodtam is, hogy most nem szeretnék megszokott, sima sült csirkét készíteni. Ki is próbálom! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Csongi!
    Nagyon örülök hogy jónak találod a receptet. Jó étvágyat kívánok hozzá.

    VálaszTörlés