8 szelet pulyka mell(v. csirke)
1 kg mexikói zöldség
1 nagy doboz tejföl
2 db tojás
só
étel ízesítő
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
őrölt fehérbors
A húst sózni, borsozni, majd pici olíva olajon hírtelen mindkét felét átsütni.A tepsit vékonyan kikenjük margarinnal és fele mexikói zöldséget beleterítjük kicsit megsózzuk.
A tejfölt a tojással simára keverjük és felét a zöldségre locsoljuk. Erre ráhelyezzük a hússzeleteket, majd ízlés szerint fűszerezzük. Befedjük a maradék zöldséggel, kicsit megsózzuk és meglocsoljuk a maradék tejfölös tojással. Fóliával lefedjük és 1 órára közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük, puhára pároljuk. Ezután a fóliát levéve, még pár percre vissza helyezzük a sütőbe, de sokáig már nem szabad sütni , mert kemény lesz a zöldség.
A zöldséget fagyasztott állapotban használjuk fel.
Gizike! Ez nagyon finomnak igérkezik, feltétlenül megcsinálom.
VálaszTörlésPuszi: Arany
Köszönöm Arany!
VálaszTörlésNem fogsz csalódni benne, és jó étvágyat hozzá!