Sokszor van úgy az ember, hogy nem tudja eldönteni mit is főzzön. Az alapanyagok adottak, mint jelen esetben a legfontosabb a csirkecomb, csak éppen nem a már megunt módon szeretnéd elkészíteni. Ilyenkor gyorsan előkapom a régi receptes cetlijeimet, és keresgélésbe kezdek. Így akadt a kezembe ez a recept is. Rögtön hozzá is láttam az elkészítéséhez, és nem bántam meg, mert nagyon finom. A lila hagymás alapon, a tejfölös szószban omlósra párolódott hús, a sütés végén pedig ráreszelt sajt szépen ráolvadt, és pirosra sült. Én rizzsel tálaltam, de ízlés szerint készíthetünk hozzá másfajta köretet is.
8 dkg kukoricaliszt
1 teáskanál pirospaprika
majoránna,
őrölt fehér bors,
só
fokhagymasó
őrölt fehér bors,
só
fokhagymasó
2 nagy lila hagyma
3 dl tejföl
2 dl fehér bor
3 dl tejföl
2 dl fehér bor
7 ek olaj
15 dkg sajt
A combokat sózzuk be, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.
A hagymát vékonyan szeleteljük fel, majd egy tepsibe öntsünk két evőkanál olajat, és terítsük el rajta a felszeletelt hagymát.
A lisztet keverjük össze a fűszerekkel, sóval, és a pirospaprikával, majd forgassuk bele alaposan a csirkecombokat. Ezután a maradék lisztes keveréket szórjuk rá a hagyma tetejére, majd helyezzük rá a combokat.
A tejfölt keverjük simára a borral és 5 evőkanál olajjal, majd kanalazzuk rá a combok tetejére úgy, hogy teljesen befedje. Ezután fóliázzuk le a tepsi tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én rizst főztem, és azzal tálaltam.
Gratulálok, mondtam én, hogy menni fog. Ezt egyszer ki fogom próbálni
VálaszTörlésKöszönöm neked a segítséget, mert nélküled nem sikerült volna.
VálaszTörlésGizi
VálaszTörlésGratulálok a blogodhoz!!!Nagyon ügyes vagy!!A finom étel receptek egy helyen lesznek!!!puszika.