Advent harmadik vasárnapjához érkeztünk, az adventi koszorún már meggyújtottuk a harmadik gyertyát..... szép lassan közeledik a karácsony. A háziasszonyok fejében gondolom már kezd összeállni az ünnepi menü, készülnek a mézes, és aprósütemények, és hozzáláthatunk a mákos és diós bejglik sütéséhez is. A gyerekek gondolom már egyre izgatottabbak, hogy milyen ajándék kerül majd a karácsonyfa alá. A vasárnapi ebéd után egy egyszerű, sütés nélküli desszertet kínáltam, melyet érdemes már előző nap elkészíteni. Szerintem még az ünnepi asztalon is megállja a helyét, valamit egy szép csomagolásban el is ajándékozhatjuk.
Meghitt, várakozással teli Advent harmadik vasárnapot kívánok Mindenkinek!
Hozzávalók kb. 20 db golyóhoz:
5 dkg búza finomliszt
10 dkg kristálycukor
3 dl tej
1 cs vaníliás cukor
10 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
20 szem hántolt mandula
A hideg tejet keverjük simára a liszttel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot.
Ezután kevergetve főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és keverjük először hozzá a felkockázott vajat, majd a kókuszreszeléket is.
Ezután 1-2 órára tegyük a hűtőbe (vagy hideg helyre) hogy teljesen kihűljön, és formázható legyen a massza.
Amikor már kihűlt csípjünk le diónyi nagyságút a masszából, helyezzünk a közepére 1 szem mandulát, majd formázzuk meg. (Én nedves fagyis kanállal vettem a masszából, majd a közepébe nyomtam a mandulát, végül pedig kézzel kissé meggömbölyítettem.)
A megformázott golyókat ezután forgassuk bele a kókuszreszelékbe, majd tegyük tálcára, és tegyük vissza a hűtőbe.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, hagyjuk kicsit felmelegedni, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint celofánba csomagolva el is ajándékozhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése