A bodza, és az eper nagyon jól összeillenek, és mivel az eper még bőven terem a kertben, a bodzabokron is fellelhető még egy-egy virág, így ebéd utáni desszertnek egy finom pohárkrémet készítettem. Az eper főzés közben átvette a bodza ízét, mely jól érződött a pohárkrémben. Én ugyan eritrittel készítettem, de természetesen cukorral is nagyon finom lesz a pohárkrémünk.
Hozzávalók 4 pohárhoz:
25 dkg mascarpone
2 dl Milli habtejszín
2-3 ek eritrit
1 tk vaníliaaroma
Epres rész hozzávalói:
30 dkg eper
2 db bodzavirág
1 tk vaníliaaroma
2 ek eritrit
1 dl víz
3 db szegfűszeg
1 kk őrölt fahéj
1 ek étkezési keményítő + pici víz
Az epret alaposan mossuk meg, daraboljuk fel, adjuk hozzá az eritritet, a vaníliaaromát, a szegfűszeget az őrölt fahéjat, a vizet, és a bodzavirágot, majd főzzük pár percig. (közben többször keverjük meg)
Ezután szedjük ki a bodzavirágot, és a szegfűszeget.
A keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a forrásban lévő eperhez, és kevergetve sűrítsük be.
Ezután vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
A mascarponéhoz adjuk hozzá az eritritet, és a vaníliaaromát, majd keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Ezután az előkészített poharakba felváltva rétegezzük a mascarponekrémet és a bodzás epret, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt legalább egy fél órával vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, hogy ne legyen majd vad hideg. Én pl. felolvasztottam egy darabka diabetikus csokoládét, majd belemártottam az eperszemet, és bodzavirággal, és a csokoládés eperrel díszítettem a pohárkrémet.