Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a torta, igaz ebben az évben egy cukormentes tortával kell beérnem.... de állítom hogy nagyon, de agyon finom. Mivel a karácsony előtti utolsó napokhoz érkeztünk, így még van idő megsütni ezt a finom tortát. A tésztája gluténmentes, mivel lisztet nem tartalmaz, a krém pedig eritrittel készült. Persze nemcsak a cukorbetegek, és a gluténérzékenyek fogyaszthatják.... Ha pedig egy-két napot áll, attól csak még finomabb lesz, mert az ízek jól összeérnek.
Tészta hozzávalói 2 db 20 cm-es tortaformához:
15 dkg darált dió
2 ek holland kakaó
12 dkg eritrit
1 tk vaníliaaroma
5 db tojás (nagy)
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét 2 dkg eritrittel verjük fel kemény habbá.
A tojások sárgájához adjunk hozzá 10 dkg eritritet, és a vaníliaaromát, majd keverjük habosra.
Ezután adjuk hozzá a kakaót és keverjük pár percig, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
Ezután óvatosan keverjük hozzá a darált diót is, majd osszuk el egyenletesen a vajjal kikent, és liszttel megszórt két tortaformába.(Én szilikonos formába sütöttem, de azt is kikentem vajjal, és megszórtam liszttel.)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig, tűpróbáig.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki mielőtt megtöltenénk.
Krém hozzávalói:
10 dkg vaj
25 dkg mascarpone
15 dkg eritrit
2 ek holland kakaó
1 tk vaníliaaroma
1/2 rumaroma
A vajat keverjük simára az eritrittel és a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük simára.
Ezután keverjük hozzá a kakaót, ha szükséges adjunk hozzá még eritritet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen a krém.
Amikor a tortalapok kihűltek, és a krém is megdermedt, töltsük meg a tortát.
Helyezzük az egyik tortalapot tálcára, kenjük meg ízlés szerint a krémmel, majd helyezzük rá a másik tortalapot. (Én jó vastagon kentem a krémet a két tortalap közé.)
Ezután a maradék krémmel vonjuk be a torta külső felét is, majd tegyük be a hűtőbe.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, díszítsük étcsokoládé forgáccsal, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Szép lett, és nagyon finom lehet ez a csupa csoki torta! Örülök, hogy ilyen sok mindent el tudsz készíteni úgy, hogy Te is tudjál jóízűen enni belőle!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!! Nagyon finom, és úgy örülök hogy a tortáról sem kell az ünnep alatt lemondanom. A férjemnek is nagyon ízlik, így ez lesz az idei ünnepi tortánk, nem kell másikat sütnöm.
Törlés