A kekszes doboz megint kiürült, így gondoltam feltöltöm egy finom csokoládés keksszel. Ez a keksz is elég gyorsan elkészíthető, csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd kanállal a sütőpapírral kibélelt tepsire adagolni. Állítom amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog majd fogyni, így érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni. Sütés után a keksz kívül szinte ropogós, de a belseje finom puha.
Hozzávalók kb. 16 db kekszhez:
20 dkg étcsokoládé
2 dkg holland kakaó
10 dkg liszt
2 db tojás (nagy)
8 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/4 rumaroma
csipet só
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a kakaóval.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
Amikor teljesen felolvadt, vegyük le a gőzfürdőről, adjuk hozzá a rumaromát, és hagyjuk éppen csak langyosra hűlni. (a rumaroma el is hagyható)
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük habosra.
Ezután keverjük hozzá az visszahűtött vajas csokoládét, majd szitáljuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük simára. (egy lágyabb masszát fogunk kapni)
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd fagylaltos kanállal, egymástól távolabb, adagoljuk rá a csokis masszát. (bőven hagyjunk köztük helyet mert rögtön szétterül a massza) (nekem 2 tepsire fért el ez a mennyiség)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni.
A keksz kívülről finom ropogós, a belseje viszont finom puha. Kekszes dobozban pár napig tárolhatjuk, persze ha addig kitart, mert nagyon finom a sok csokoládéval.
Tényleg nagyon finom lehet a sok csokitól. Nagyon jól is néznek ki, biztos hamar kiürül majd a doboz 😊.
VálaszTörlésÉn is nemrég ismét sütöttem zabpelyhes kekszes, ez lesz a következő, amit hozok majd....
Én ugyan csak egy ici-pici darabkát kóstoltam, de tényleg nagyon finom volt. :) A zabpelyhes keksz is finom, többször sütöttem már..... várom hogy a Tied milyen recept alapján készült.
TörlésSzerintem a doboz tetejére nem is lesz szükség, nem lesz mit lezárni:)
VálaszTörlésPofonegyszerűnek tűnik, és nagyon guszta. Kipróbálom!
Kedves Zsófi, jól gondolod, mert nagyon eteti magát ez a keksz. :)Örülök hogy kipróbálod, biztosan ízlik majd a családnak.
Törlés