A hűtőben volt egy szép darab csirkemellfilé, és egy nagyobb csomag bacon, így már csak azt kellett eldönteni, hogy mi is készüljön ebédre. Mivel nem szerettem volna túlbonyolítani, így a húst egyszerűen megkentem fűszeres sajtkrémmel, majd baconbe tekerve került be a sütőbe. A sajtkrémtől finom szaftos maradt és nem szárat ki a csirkemell, a bacontől pedig pluszban még kapott egy finom ízt. Ameddig a hús a sütőben csücsült, elkészült a krumplipüré és a tejfölös uborkasaláta is......
Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
18-20 szelet bacon
25 dkg mascarpone (v. natúr krémsajt)
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
kisebb csokor petrezselyemzöld
kisebb csokor snidling
A csirkemellfilét vágjuk fel vékonyabb szeletekre, majd tenyérrel kicsit lapogassuk el, ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni. (Én először levettem a kis lebenyeg részét, majd ketté vágtam a csirkemellet.)
A mascarponéhoz (v. natúr krémsajthoz) adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és a snidlinget, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára.
Ezután kanalazzuk rá a csirkemell szeletekre, egyenletesen kenjük el, majd a megkent húst tekerjük fel.
Vágjunk le egy nagyobb folpack fóliát, majd helyezzünk rá 3-4 szelet bacont úgy, hogy fedjék egymást.
Ezután helyezzük rá a csirkemelltekercset, majd a fólia segítségével tekerjük fel.
A tepsit kenjük ki a zsírral, majd helyezzük egymás mellé a baconbe tekert húst. (Én kacsazsírt tettem alá.)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem.)
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, de jól illik hozzá pl. a gombás rizs, a rizi-bizi, vagy éppen a hagymás tört krumpli is.
Tálalás előtt helyezzük tányérra a pirosra sült csirkemelltekercset, kanalazzuk mellé a köretet, és ízlés szerinti salátával, savanyúsággal kínáljuk.
Nagyon guszta lett, és hogy milyen finom, azt el tudom képzelni 😊. További kellemes hétvégét, és jó sütést-főzést!
VálaszTörlésKedves Katalin, nagyon köszönöm. Én is szép hétvégét kívánok Nektek. Sokszor olyan nehéz eldönteni mi is kerüljön az asztalra... nagyon finom volt.
TörlésNagyon guszta és finom ebédetek volt imádom a tejfölös uborkát is! A gyerekeim és családjuk szeretik a csirkemellet általában őzgerincbe szoktam elkészíteni de ez talán még egyszerűbb is elkészíteni:)
VálaszTörlésKedves Éva, nagyon köszönöm! Őzgerincbe készítve is nagyon finom, én is szoktam úgy is csinálni. :)
Törlés