A napokban kedves barátom Frane Paleka meglepett egy nagyobb ajándékcsomaggal, melyben több csomag füstölt Aranydurbincs, és Farkassügér is volt, melynek nagyon megörültem. Gondoltam ezekhez a finom, fehér húsú halakhoz jól illik majd egy-egy saláta.....melyet elfogyaszthatunk vacsorára vagy éppen feltálalhatunk előételként is. Az első adag, igen egyszerű saláta el is készült, melyhez nagyon jól illik az enyhén füstös ízű Aranydurbincs, és a bazsalikomos pestóval ízesített sajt is.
A horvátországi Cromaris a világ egyik legnagyobb vállalata, amely a legkiválóbb minőségű friss tengeri Farkassügért, és tengeri Aranydurbincsot forgalmazza, már füstölt változatban is.
Friss
Cromaris hal megvásárolható a Budaörsi Halpiacon (ott kérésedre a halból egy
finom ételt el is készítenek). Friss halat a Metro-ban is lehet vásárolni, ha
abból készítenél egy finom halételt. Másrészt, ha már megtisztított, csomagolt
halat szeretnél vásárolni, melyet csak elő kell készíteni a főzéshez, akkor a
Sparban, és az Aldiban is megtudod vásárolni.
Hozzávalók:
2 db füstölt Aranydurbincs filé
2 db paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika (kisebb)
olajbogyó (ízlés szerint)
10 dkg bazsalikomos pestóval ízesített sajt
3 szelet szendvicskenyér
A paradicsomot vékonyan szeleteljük fel. A kaliforniai paprikának távolítsuk el a csumáját, majd szeleteljük fel, és vágjuk kisebb kockákra. Az olajbogyót tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
A kenyeret vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük egy serpenyőbe. Ezután locsoljuk meg egy evőkanál olívaolajjal, majd pár perc alatt, állandó kevergetés, rázogatás mellett, pirítsuk szép pirosra. (ízlés szerint a sütőben is megpiríthatjuk)
Öntet hozzávalói:
2-3 ek méz
1/2 citrom leve (lehet több is)
2 tk dijoni magos mustár
1 ek olívaolaj
csipet só
Egy tálkába tegyük bele az öntet hozzávalóit, majd keverjük alaposan össze. (ízlés szerint készíthetjük édesebbre, vagy éppen savanykásabbra)
Egy tálba tegyük bele a felkockázott kaliforniai paprikát és a lecsepegtetett olajbogyót, adjuk hozzá a pirított kenyérkockát, és kézzel keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, ízlés szerint locsoljuk meg az öntettel, és óvatosan keverjük össze.
Tálalás előtt halmozzuk a salátát a tányérra, csipkedjük rá a füstölt Aranydurbincs filét, és a bazsalikomos pestóval ízesített sajtot, majd úgy kínáljuk.
Finom lehetett, és a színe is szép magyarosra sikerült :-)
VálaszTörlésNagyon finom volt, a színe pedig csak úgy összeállt, nem is gondoltam rá, hogy mennyire magyarosra sikerült. :)
Törlés