A Tante Fanny leveles tésztának köszönhetően a legegyszerűbben elkészíthető ropogtatni való, melynek szerintem helye van a szilveszteri asztalon. A bacontől a tészta finom ízt kap, sütés közben pedig ropogósra sül..... Én szezámmaggal szórtam meg sütés előtt, de ez már ízlés dolga.... mert pl. a köménymag, mák, vagy éppen az apróra vágott dió is remekül illik hozzá. Elfogyasztása után pedig jólesik majd egy-egy pohár finom bor vagy éppen sör.
Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny leveles tészta
1 cs szeletelt bacon
1 kisebb tojás a lekenéshez
szezámmag a szóráshoz
A leveles tésztát felhasználás előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, majd csavarjuk ki a papír segítségével.
Ezután vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra, majd mindegyik tésztacsíkra helyezzünk rá egy-egy szelet bacont.
Ezután hajtsuk ketté, majd csavarjuk meg a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb. (sütés közben meg fognak nőni)
A sütőpapírra helyezett tésztát kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, (alsó-felső sütésnél 200 C-fokra, légkeverésnél 170 C-fokra) majd kb. 20 perc alatt süssük a rudakat szép pirosra, ropogósra.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése