Advent negyedik vasárnapjához érkeztünk, már csakis pár, várakozással
teli nap választ el bennünket a karácsonyi ünnepektől. A háziasszonyok fejében gondolom már összeállt az ünnepi menü,
elkészültek a mézes és aprósütemények, szép sorban sorakoznak a mákos
és diós bejglik, és hamarosan elkészülnek a krémes torták is. A gyerekek pedig egyre izgatottabbak, hogy vajon milyen
ajándék kerül majd a fenyőfa alá. Én a mai vasárnapra egy egyszerű, ám finom
krémes piskótatekercset sütöttem, melyet banános krémmel töltöttem meg. Nekünk nagyon ízlett, és szerintem még az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Mindenkinek kellemes Advent vasárnapot, és meghitt, várakozással teli napokat kívánok!
Közben készítsük el a banános krémet, majd töltsük meg vele a kihűlt tésztát.
Banános mascarponekrém hozzávalói:
1 nagyobb érettebb banán (v. 2 kisebb)
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 dl Hulala (v. habtejszín+habfix)
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
A banánt törjük össze, vagy turmixoljuk le, majd keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a banános mascarponekrémmel.
Ezután tekerjük ki a papírból a teljesen kihűlt piskótát, majd kenjük meg a krém 2/3 részével, és óvatosan tekerjük fel.
Ezután vonjuk be a maradék krémmel, reszeljünk rá csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe (vagy hideg helyre) hogy a krém kellően megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a piskótatekercset a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése