A mai ebéd elkészítéshez a Tante Fanny tönkölyös pizzatésztát hívtam segítségül, így a tésztával nem volt más dolgom mint kivenni a hűtőből. A napokban a kertben begyűjtött paradicsom is ott várakozott a kamrában...... így aztán nem volt más dolgom mint egy tejfölös-sajtos kencével alaposan megkenni a tésztát, rápakolni a szalámit, virslit, és a paradicsomot, majd irány a sütő. A sütőben töltött idő alatt a tésztaszéle finom ropogósra sült, én pedig éppen így szeretem....
Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta
kb. 5 dkg paprikás szalámi
4 db sajtos pulykavirsli
sárga és piros koktélparadicsom ízlés szerint
15 dkg reszelt sajt (pl. edami, trappista..)
3-4 ek tejföl (púpozott)
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
A tejfölhöz adjuk hozzá a reszelt sajt kb. felét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.
A pizzatésztát tekerjük ki a papírból, a széleit hajtsuk fel, majd a papírral együtt helyezzük rá a tepsire. (Én egy gáztepsire tettem.)
Ezután kenjük meg a sajtos-tejföllel, majd pakoljuk rá a szalámit, a felkarikázott virslit, és a paradicsomot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süsük kb. 20 percig, majd vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt szépen ráolvad. (Én légkeverésnél 170 fokon sütöttem 25 percig.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése