Az ünnepi aprósütemények elkészítéséhez is segítségül hívhatjuk a Tante Fanny készen megvásárolható tésztáit. Ha éppen nincs időnk, viszont szeretnénk a családot meglepni egy finom vaníliáskiflivel, akkor egyszerűen vásároljuk meg hozzá a tésztát, és nincs is más dolgunk, mint megformázni, majd megsütni a kifliket. Vaníliás porcukorba beleforgatva pedig nagyon finom.
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A tésztát kb. 30 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy könnyen tudjunk vele dolgozni.
A porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra.
Ezután a tésztacsíkokat vágjuk fel 3-4 cm-es darabokra, egyesével tekerjük fel, és formázzuk meg a kifliket, majd helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 percig. (A sütési idő a kifli méretétől függ, Én pl. nagyobb kifliket gyártottam, és légkeverésnél160 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivett kifliket hagyjuk pár percig hűlni, majd forgassuk bele a vaníliás cukros porcukorba.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd ismét forgassuk bele a vaníliás cukros porcukor.
Az elkészült kifli finom, és omlós. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése