2019. november 1., péntek

Rántott hús tejfölös-fűszeres bundában.





Mondhatnám hogy a rántott hús nálunk megunhatatlan, de az évek folyamán ez teljesen megváltozott. Egyre ritkábban kerül a tányérunkra, ezért megpróbálom kicsit változatosabb panírban, bundában kisütni. Mivel már elég régen volt rántott hús, így gondoltam ebédre azt készítek.... a hússzeleteket végül tejfölös-fűszeres bundába forgattam bele, majd úgy sütöttem ki. A hús pedig finom ízletes, és szaftos lett, melyet gombás rizzsel tálaltam.







 Hozzávalók:

6 szelet sertéstarja (v. karaj)
2 db tojás (nagy)
2 dl tejföl (20%-os)
liszt (amennyit majd felvesz)
só (ízlés szerint)
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
majoránna (ízlés szerint)
kakukkfű (ízlés szerint) 
kb. 5 dl olaj a sütéshez






A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

Egy tálba üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd keverjük alaposan össze.

Ezután adjunk hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. (a lisztet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl sűrű legyen a massza)

Az előzőleg besózott húst először forgassuk bele lisztbe, ezután alaposan forgassuk bele a tejfölös-fűszeres bundába, majd helyezzük bele az előzőleg felmelegített olajba.

Ezután fedjük le a serpenyő tetejét, majd mérsékeljük a hőfokot, és többször átfordítva addig süssük a húst, míg szép pirosra sül.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én gombás rizst készítettem, mely jól illett a húshoz.

Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeleteket, kanalazzuk mellé a köretet, majd ízlés szerint salátával, savanyúsággal, csemege uborkával.... kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése