Brokkolival vagy ízlés szerint karfiollal is elkészíthetjük ezt az egyszerű rakottast, mert mindkét változata egyszerű, és finom. Én most a brokkolit választottam, melynek kissé jellegtelenebb az íze..... és került mellé még egy nagyobb, előzőleg roppanósra főzött sárgarépa is. A zöldségeket virslivel, és cikkekre vágott főtt tojással egy jénaiba pakoltam, majd fűszeres-fokhagymás tejföllel nyakon öntöttem, és irány a sütő. Mivel a hűtőben árválkodott egy darabka füstölt sajt, így a sütési idő vége felé a rakottas tetejére reszeltem, és állítom a finom, füstös íz nem rontotta el...
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
1 nagy sárgarépa
3 pár virsli
7 db tojás
3 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
só (ízlés szerint)
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
5 dkg füstölt sajt
3 dkg vaj
5 db tojást főzzünk keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.
A brokkolit enyhén sós vízbe főzzük roppanósra, majd szűrjük, és csepegtessük le. (Én tettem a főzővízbe 1/2 kávéskanál szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a színe főzés után.)
A sárgarépát pucoljuk meg, karikázzuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le. A virslit ízlés szerint karikázzuk fel.
Egy jénaitálat (v. tepsit) kenjük ki a vajjal, szórjuk bele az előzőleg megfőzött brokkolit, majd pakoljuk rá a roppanósra főzött sárgarépa és a virsli karikákat, valamint a cikkekre vágott főtt tojást.
A tejfölt keverjük össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, őrölt fehér borssal, a maradék két egész tojással, majd öntsük rá a rakottas tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt ráolvad.(ízlés szerint több sajtot is szórhatunk rá)
Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a rakottast a tányérra, majd úgy kínáljuk. Brokkoli helyett karfiollal is elkészíthetjük.
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 280 kcal
Fehérje: 13 g
Zsír: 22 g
Szénhidrát: 7 g
Kedves Gizi! Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet! A párom odáig volt érte. Minden, amit feltöltesz fantasztikusan néz ki, és oltári finom amikor elkészítem a tiéd alapján, lépésről lépésre. Alig várom a következő ételt, amit megosztasz velünk. Minden jót, és további jó sütés/főzést!
VálaszTörlésÜdvözlettel, Glória
Kedves Glória! Nagyon köszönöm a kedves szavak, és bevallom, nagyon jól esnek az ilyen, és hasonló visszajelzések. Nagyon örülök, hogy nem csalódtál sem ebben a receptben, sem pedig a többiben. Megpróbálom a receptek elkészítését minél pontosabban leírni, hogy még az esetleg kezdő háziasszonyoknak is sikerélményük legyen, és a család jó étvággyal fogyassza el az ételt. Annak pedig különösen örülök, hogy még a párodnak is ízlett, mert valljuk be a férfiak nagy többsége meg sem kóstolná, sajnos köztük az én férjem sem.
TörlésNeked is további jó sütést-főzést, és az elkészült ételekhez jó étvágyat kívánok!
Üdvözlettel: Gizi
Kedves Gizi Hallottam már rólad és főztjeidről. Megkerestelek a neten és rá találtam a csőben sűlt tojásos,virslis brokkoli receptedre ami nagyon tetszik. Kutakodom tovább is További sikereket kívánva üdv Julika
TörlésKedves Julika! Nagyon örülök hogy megkerestél, és köszönöm hogy kutakodsz a receptjeim között. Biztosan találsz még több, kedvedre való receptet is, és el is készíted majd őket. Ez a recept nagyon egyszerű,finom, és pl. a brokkoli helyett karfiollal is készülhet.
TörlésMég egyszer köszönöm hogy benéztél hozzám, és jó nézelődést, sütést-főzést kívánok szeretettel. Üdvözlettel: Gizi❤️
Nagyon finom. Kiadós és egészséges is.
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Én az egyszerűségéért szeretem... :)
TörlésImádom!kérhetek még ilyen finomságokat?
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Szép lassan készülnek a hasonló finomságok, és majd kerülnek fel a blogba. :)
Törlés