2018. szeptember 16., vasárnap

Fahéjas-almás palacsinta.




Vasárnap délután lévén, nekem pedig éppen semmi kedvem nem volt ahhoz hogy süteményt süssek (ez is ritkán fordul elő velem :) ) így gondoltam sütök pár darab palacsintát. Ha palacsinta, akkor miért is ne legyen az éppen almával megbolondítva.... Így aztán a palacsintatésztába belereszeltem egy édes almát, és már kezdődhetett is a palacsintasütés. A kisült palacsinták a megszokottnál kicsit kisebbek, és vastagabbak lettek, melyeket porcukorral és fahéjjal megszórva fogyasztottunk el.





 Hozzávalók 12-14 db palacsintához:

10 dkg liszt
2 db tojás
1 tk kristálycukor
csipet só
1 nagyobb alma
1 ek étolaj (+ a sütéshez)
1 kk őrölt fahéj
kb. 2 dl szénsavas ásványvíz





Egy tálba üssük fel a tojásokat, keverjük hozzá a kristálycukrot és a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, öntsük hozzá a szénsavas ásványvíz felét, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára.

Ezután kevergetés közben adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá az étolajat is.

Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük a masszához és szintén keverjük alaposan össze.

A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal, az almás palacsintatésztából kanalazzunk bele kisebb halmokat, majd mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.

Tálaláskor a meleg palacsintát ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése