Elég régen sütöttem már kekszet, így ameddig az ebéd elkészült, ez a gyors, és finom keksz is kisült. Mivel mandulalisztet használtam hozzá, így gluténérzékenyek is bátran megsüthetik. A mandulalisztet kókuszreszelékkel, és chia maggal kevertem össze, majd őrölt fahéjjal és citromhéjjal ízesítettem. A közepes hőmérsékletű sütőben kb. 15 perc alatt szép világos színűre sült, még kissé lágy kekszet a sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. A kívül ropogós, belül kissé puha keksz amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog fogyni....
Hozzávalók 16 db-hoz:
15 dkg mandulaliszt
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 mk őrölt fahéj
1 ek chia mag
2 db tojásfehérje (nagy)
1 citrom reszelt héja
Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza)
Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk le.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színűre.
A sütőből kivéve a még lágy kekszeket a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 61 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 3 g
nagyon jó és egyzserű, megsütöm én is
VálaszTörlésKedves Éva, örülök hogy tetszik a recept. Nekünk nagyon ízlett. :)
Törlés