2018. február 2., péntek

Joghurthab zabkeksszel és gránátalmával.




A gránátalmát csakis a téli időszakban lehet beszerezni, és manapság már az ára is igen kedvezőnek mondható, így elég gyakran vásárolok. Így történt ez a napokban is, és mivel volt itthon pár darab sárgabarackos joghurt, gondoltam egy egyszerű pohárkrémet készítettem ebéd utáni desszertnek. Kicsit előre is dolgozhatunk és a joghurthabot elkészíthetjük, majd tálalásig a hűtőben tároljuk, de a poharakba csakis közvetlenül tálalás előtt rétegezzük. A ropogós zabkeksz a joghurthabbal, és a gránátalmával pedig nemcsak egyszerű desszert, hanem nagyon finom is.





Hozzávalók 3-4 pohárhoz:

3 db sárgabarackos Danone joghurt (3x125 gramm)
3 dl Hulala (v. habtejszín)
3 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
1 db gránátalma
1 cs Győri Édes zabkeksz




A keverőtálba tegyük bele a joghurtot, adjunk hozzá 2 dl Hulalát (v. habtejszínt), valamint a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd robotgéppel keverjük habosra.

A maradék Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel  kemény habbá, majd óvatosan, egy keverőkanállal keverjük  hozzá a joghurthabhoz.

Az előkészített poharakba morzsoljunk bele 2 db zabkekszet, majd kanalazzunk rá a joghurthabból.

Ezután szórjuk meg a gránátalmával, ízlés szerint szintén morzsoljunk rá zabkekszet, majd kanalazzuk rá a maradék joghurthabot.

Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik a joghurthabtól.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése