A szilveszteri buli hangulatát emelte ez az egyszerűen elkészíthető pohárkrém egy héttel ezelőtt, így mára már csak az emlékeinkben él. Persze nem kell ahhoz szilveszternek, vagy éppen bármilyen alkalomnak lenni hogy elkészítsük elég, ha csak egy finom pohárkrémet szeretnénk pl. ebéd utáni desszertként feltálalni. Ameddig az aszalt áfonya a vörösborban ázik, addig a borhabkrém is elkészül, és már kanalazhatjuk is.
Hozzávalók 4 pohárhoz:
6 db tojássárga (nagy)
12 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl édes fehérbor
5 dkg aszalt áfonya
0,5 dl vörösbor
Az áfonyára öntsük rá a megmelegített vörösbort, és hagyjuk legalább egy órát állni, hogy jól magába szívja. Ezután öntsük bele egy szűrőbe, és hagyjuk teljesen lecsepegni.
A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a fehérbort is.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Amikor már kellően besűrűsödött, és jó habos, vegyük le, és hűtsük éppen csak langyosra.
A langyosra hűlt borhabot ezután kanalazzuk a poharakba, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a lecsepegtetett áfonyát kanalazzuk rá a borhabkrém tetejére, majd úgy kínáljuk.
Imádom a zabaglione-t! :) A legjobban muskotályos borral szeretem. Az olasz desszertek olyan egyszerűek, könnyűek. Sokszor csinálok, mert kettőnknek is lehet, ami kevés desszertről mondható el (mármint hogy kis adagban is készíthető.)
VálaszTörlés:) nálunk is nagy kedvenc, de eddig én mindig édes fehérborral csináltam. Legközelebb veszek egy üveg muskotályos bort, és azzal készül majd.
Törlés