2018. január 16., kedd

Almapuncs.




Az éjszaka végre hó lepte be felénk is a tájat, és az mellett hogy szép fehér minden, eléggé hideg van. Igaz nem sok hó esett, de pl. a járdák leseprése után bizony jó volt belépni a meleg lakásba, és elkortyolgatni ezt a finom, fűszeres puncsot. Az elkészítése roppant egyszerű, és mivel az almalé mellett bor is van benne, így csakis felnőtteknek ajánlott a fogyasztása......





Hozzávalók:

2 db édes alma
1 l almalé
6 dl édes fehérbor
2 tk forralt-bor fűszerkeverék
1/2 citrom és narancs héja
1 cs vaníliás cukor
4-5 ek méz (v. ízlés szerint)


Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat, és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percig lefedve állni. 

Ezután szűrjük le, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel, és újra forraljuk fel.

Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg, és keverjük össze. (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)

A tűzről levett forró, fűszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le, és hagyjuk langyosra hűlni. (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze)

A langyosra hűlt puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl. forrón is elkortyolgathatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése