A húsvéti asztalon a főtt, és szeletelt sonka mellett minden évben helyet kap a töltött tojás is. A keményre főzött, majd félbevágott tojásokat ízlés szerinti krémekkel tölthetjük meg. Én most pl. natúr sajtkrémet kevertem össze a tojások sárgájával, majd sóztam, borsoztam, és az apróra összevágott olajbogyót sem sajnáltam ki a krémből. A töltött tojás pedig az egyszerűsége mellett, nagyon jól illett a vékonyra szeletelt fekete erdei sonkához, és az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét.
Hozzávalók 10 db töltött tojáshoz:
5 db keményre főzött tojás
1 db tubusos natúr krémsajt
olajbogyó (ízlés szerint)
só
őrölt fehér bors
A keményre főzött és teljesen kihűtött tojásokat vágjuk félbe, majd óvatosan emeljük ki a sárgáját.
A natúr sajtkrémhez adjuk hozzá a villával összetört tojássárgát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára.
Az olajbogyót alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. Ezután adjuk hozzá a tojásos sajtkrémhez, és szintén keverjük össze. (ha szükséges, akkor még ízlés szerint sózzunk, borsozzunk utána)
Az elkészült olívás sajtkrémet ezután töltsük vissza a tojásfehérjébe, majd díszítsük egy-egy karika olajbogyóval.
Tálalásig tegyük be a hűtőbe, majd kínáljuk pl. vékonyra szeletelt vagy főtt sonka mellé az ünnepi asztalon.
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 65 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 5 g
Szénhidrát: - g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése