A húsvéti bőséges ebédek után ma sem (tegnap pl sárgaborsó-krémlevest főztem) vágytam másra, mint egy könnyű krémlevesre. Így aztán egyik nagy kedvencem a medvehagyma, és a krumpli kapta a főszerepet az ebédfőzésnél. Bő fél óra alatt egy remek krémlevest készítettem, majd ropogósra sült kenyérkockákkal tálaltam. Így lett a mai ebédünk egy egyszerű leves, mely gyorsan elkészült, és hús nélkül is nagyon finom volt. (medvehagymával készült receptek a linkre kattintva megtalálhatóak)
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
2-3 db krumpli
1 db vöröshagyma
1 db zöldségleveskocka
szerecsendió (el is hagyható)
só
2 dl főzőtejszín
1 ek olaj
1 l víz
A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát, és a medvehagymát vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a krumplit is.
Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a leveskockát, és egy késhegynyi szerecsendiót, majd főzzük puhára.
Amikor a krumpli puhára főtt, vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, és kevergetve főzzük még 1-2 percig.
Közben 1-2 szelet kenyeret vágjunk fel kisebb kockákra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután spricceljük meg olívaolajjal, majd előmelegített sütőben, süssük pár perc alatt szép pirosra, ropogósra.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg a ropogósra sütött kenyérkockával, és úgy kínáljuk.
Gizi,
VálaszTörlésoh I love wild garlic and a love your soup. Have my own in my little garden! You not oly show delicious recipes you also show fantastic pics!
All my best
Elisabeth
Dear Elizabeth!
TörlésThank you very much!
You are really lucky, because their wild garlic in the garden room.
I have purchased in the market, and I really like.
http://gizi-receptjei.blogspot.hu/search/label/medvehagyma
Wild Garlic recipes by clicking the link can be copied.
Each food is very delicious, happy to recommend it to you.
Yours Truly: Gizi