Egyszerűen, és röpke fél óra alatt a vacsoraasztalra varázsolhatjuk ezt a cukkinisalátát, a vékonyra szeletelt sonkával, és az ízlés szerint megsütött tükörtojással. A zsenge cukkinivel semmi mást nem kell tennünk, mint szép vékonyra szeletelni, majd az olívaolajos-mézes-mustáros dresszinggel összekeverni. Ameddig a cukkinit az ízek jól átjárják, elkészíthetjük a tükörtojást, és már tálalhatjuk is a vacsorát.
Hozzávalók:
1 db zsenge cukkini
10 dkg fekete erdei sonka
2 db tojás
2 ek méz
1 tk magos dijoni mustár
1/2 citrom leve
só (ízlés szerint)
2 ek olívaolaj
A cukkinit nagyon vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk fel vékony csíkokra. (én zöldséghámozóval szeleteltem fel, hogy jó vékony legyen)
A mézhez adjuk hozzá a citromlevet, a magos mustárt, egy csipet sót, és az olívaolajat, majd keverjük alaposan össze. (ízlés szerint több mézet is adhatunk hozzá, ha édesebben szeretjük)
Ezután adjuk hozzá a vékonyan felcsíkozott cukkinit, majd óvatosan forgassuk össze.
Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel egy teáskanál olívaolajat, és üssük bele óvatosan a tojásokat, majd süssük meg ízlés szerint. (én kicsit lágyabbra hagytam a sárgáját, de ez ízlés dolga)
Tálalás előtt a sonkaszeleteket rendezzük el a tányéron, majd halmozzuk középre a cukkinisalátát. Ezután helyezzük a tetejére a tükörtojást, majd ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot, és úgy kínáljuk.
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 230 kcal
Fehérje: 11 g
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 5 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése