2015. január 20., kedd

Póréhagymás burgonyakrémleves kolbász chips-szel.



Nyirkos, hideg téli napokon mint pl. ez a mai is, nincs jobb egy melengető krémlevesnél. Így aztán pár szem krumpliból, egy kisebb póréhagymából, finom fűszeres krémlevest főztem. Akár magában elkanalazgatva is laktató ez a leves, de azért bizton állítom, hogy a kolbász chips sem rontotta el.






Hozzávalók:

1 db póréhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
50 dkg krumpli
5 dkg vaj
1 db babérlevél
őrölt fehér bors
1 dl főzőtejszín (20%-os)
1 l csirkealaplé
20 dkg füstölt kolbász








A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.

Hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, tegyük bele a babérlevelet, majd szép lassan pároljuk üvegesre. 

Amikor a hagyma már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felkockázott krumplit. Szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, és keverjük alaposan össze.

 Ezután öntsük fel a csirkealaplével, és a főzőtejszínnel, majd ízlés szerint sózzuk. 

Ezután forraljuk fel, majd a tüzet mérsékelve, főzzük a krumplit puhára.

Amikor megfőtt a krumpli vegyük le a tűzről, majd vegyük ki a babérlevelet, és botmixerrel pépesítsük a levest.

A füstölt kolbászt vékonyan karikázzuk fel, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt süssük ropogósra.

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a ropogósra sült kolbász chips-et és úgy kínáljuk.


1 megjegyzés: