Hétvégére brassóit terveztem be, aztán kicsit újragondoltam, és zöldborsóval kicsit megbolondítottam. Sertés szűzpecsenyét választottam, mert annak nem kell csak pár perc sütés, így az egész ebédkészítés a krumplisütéssel együtt nem tartott egy röpke óránál tovább. Az előzőleg befűszerezett húst pár perc alatt a fokhagymával elősütöttem, majd hozzáadtam a borsót, és szintén pár perc sütés után már el is készült. A kockára vágott krumpli, enyhén sós vízben félpuhára főztem, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam, és a sütőben szép pirosra sütöttem. Ízlés szerint pl. csirkemellből, vagy pulykamellből is készíthetjük, majd szintén a sütőben sütött krumplival tálalhatjuk.
Hozzávalók a brassóihoz:
1 kisebb sertés szűzpecsenye
5-6 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
40 dkg zöldborsó
2 ek olívaolaj
A szűzpecsenyét vágjuk fel kisebb kockára. A fokhagymát vágjuk fel apróra. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.(friss zöldborsóval is készíthetjük, úgy még finomabb lesz)
A felkockázott szűzpecsenyét enyhén sózzuk, és borsozzuk meg, majd keverjük össze, és hagyjuk kb. 15 percig állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a befűszerezett húst, és kezdjük el párolni. Amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pároljuk 5-6 percig. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt süssük zsírjára. Tálalásig tartsuk melegen.
Sült krumpli hozzávalói:
6-8 szem krumpli
só
3-4 ek olívaolaj
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben, pár perc alatt, főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hagyjuk kicsit hűlni.
Az olajat keverjük össze ízlés szerint sóval, majd öntsük rá a félpuhára főzött krumplira. Ezután kézzel, óvatosan forgassuk össze.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd terítsük el rajta az olajjal összekevert krumplit.
Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálaláskor tegyük a tányérra a sült krumplit, majd kanalazzuk rá a zöldborsós brassóit, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
De szép, guszta! Finom ebédetek volt :-)
VálaszTörlésDe jól néz ki, megkívántam, pedig nem rajongok a zöldborsóért ;)
VálaszTörlésÉpp múlt héten csináltam pont ilyet pont szűzből és nagyon finom volt. De olyan szépek a képeid, hogy ismét megkívántam. :-)
VálaszTörlés