2014. május 1., csütörtök

Epres-pudingos pohárkrém.




Csodálatos, napsütéses idővel köszöntött ránk május elseje, és gondolom sokan a szabadban, vagy éppen  majálisokon töltik a napot. Sütkérezésre nem szívesen szánnák időt, viszont egy finom desszertet gondolom mindenki elkanalazgatna. Így voltam ezzel én is, így aztán sütemény helyett, egy gyorsan, és egyszerűen elkészíthető pohárkrémet dobtam össze. Nem is kellett hozzá más, mint néhány szem eper, babapiskóta, és egy adag vaníliás puding tejszínhabbal kicsit megbolondítva.







 Hozzávalók 6 pohárhoz:

20 dkg eper
1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
3-4 ek cukor
1 dl habtejszín (v. Hulala)
2-3 db babapiskóta







A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel, és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.

A habtejszínt (v. Hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hűlt pudinghoz.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.

Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal, és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot.
Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd ízlés szerint eperszemmel díszítsük, és úgy kínáljuk.

4 megjegyzés:

  1. Szépséges desszert, olyan nyárias! :)

    VálaszTörlés

  2. Nagyon tetszik, h gyorsan elkészül. Én lehet hogy még eperpudinggal is megpróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Edit, biztosan eperpudinggal, sőt még tejszínízűvel is finom lesz.

      Törlés