Megint csak a közelgő húsvéti ünnep jegyében készült ez a töltött tojás. Mint már többször is írtam róla, mi a főtt tojást nem nagyon szeretjük, viszont a tojások sárgájával készült töltelékeket igencsak kedveljük. Ennek ellenére bevallom év közben igen ritkán készítek töltött tojást, viszont húsvétkor többféle töltelékkel is az asztalra kerül. A napokban megkóstoltuk az avokádókrémmel töltöttet, és akkor az aratott nagy sikert. Most hogy elkészült ez a baconös-fűszeres töltött tojás állítom még sokkal finomabb, így átvette az első helyet. Mivel nem tudjuk eldönteni végül is melyik a finomabb, így az ünnepekre elkészítem mindkét változatot, így majd ki-ki kedvére választhat.
Hozzávalók:
8 db főtt tojás
1-2 db újhagyma
1 tk dijoni magos mustár
só
őrölt bors
csipet chili
4 szelet bacon
A baconszeleteket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután hűtsük ki egészen, majd csipkedjük apró darabokra.
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk félbe, és óvatosan emeljük ki a sárgáját, hogy a fehérje ne sérüljön meg.
A tojássárgákat ezután villával törjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a mustár, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd keverjük alaposan össze.
Ezután keverjük a tojássárgás masszához a bacont is.
Végül kanalazzuk vissza a tojásfehérjébe a baconös-fűszeres masszát, majd szórjuk meg egy csipet chilivel, és díszítsük petrezselyemzölddel.
Tálaláskor a húsvéti főtt sonka mellé kínáljuk a töltött tojásokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése